ANNONSE
Jordbær med råkrem og karamellisert hvit sjokolade
15 minutter
Dessert
Tradisjonell
En mer typisk norsk dessert skal du lete lenge etter! Mektig råkrem sammen med friske jordbær, sprø kjeks og karamellisert hvit sjokolade, rask og latterlig godt.
Slik gjør du:
1
Pisk eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen luftig. Pisk kremfløten til krem og bland sammen med eggedosisen.
2
Stek sjokoladen i ovnen på et bakepapir, 160 grader i 8 minutter, til sjokoladen har fått en lett gyllen farge på utsiden, avkjøl og kutt opp.
3
Ha jordbær i en skål og topp med råkremen, sjokoladen og knus over kjeks.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 g Jordbær
3 stk Egg
0.5 dl Sukker
0.5 stk Vaniljestang
3 dl Kremfløte
100 g Hvit sjokolade
100 g Søte kjeks
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.