ANNONSE
Hjemmelaget fløteis med plommekompott
60 minutter
Dessert
Tradisjonell
Hjemmelaget is er noe av det beste som finnes, og det trenger ikke være mer komplisert enn klassisk fløteis for å smake himmelsk.
Slik gjør du:
1
Kok opp melk og fløte og la det avkjøle i 10 minutter.
2
Skill ut eggeplommene. Pisk eggeplommene og sukker luftig og spe på med melkeblandingen. Rør godt.
3
Ha alt tilbake i kjelen og varm opp blandingen, men pass på at det ikke koker, da skiller den seg.
4
Kjøl ned og ha over i en ismaskin, kjør maskinen til du får en fløyelsmyk iskrem.
5
Fjern stenen på plommene og del i biter. Ha dem over i en kjele sammen med sukker, kanelstang, vaniljestang, sitronsaft og vann.
6
Kok på middels varme til du får en myk kompott. Avkjøl og server sammen med iskremen.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 stk Egg
200 g Sukker
4 dl Kremfløte
5 dl Helmelk
Plommekompott
8 stk Plommer
100 g Sukker
1 stk Kanelstang
1 stk Vaniljestang
1 dl Vann
1 ss Sitronsaft
ANNONSE