ANNONSE
Hjemmelaget fløteis med plommekompott
Hjemmelaget is er noe av det beste som finnes, og det trenger ikke være mer komplisert enn klassisk fløteis for å smake himmelsk.
Slik gjør du:
Kok opp melk og fløte og la det avkjøle i 10 minutter.
Skill ut eggeplommene. Pisk eggeplommene og sukker luftig og spe på med melkeblandingen. Rør godt.
Ha alt tilbake i kjelen og varm opp blandingen, men pass på at det ikke koker, da skiller den seg.
Kjøl ned og ha over i en ismaskin, kjør maskinen til du får en fløyelsmyk iskrem.
Fjern stenen på plommene og del i biter. Ha dem over i en kjele sammen med sukker, kanelstang, vaniljestang, sitronsaft og vann.
Kok på middels varme til du får en myk kompott. Avkjøl og server sammen med iskremen.
Ingredienser
Dette trenger du:
Plommekompott
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.