ANNONSE
Hjemmelagde blinis med sikkaviar
90 minutter
Forrett
Blinis er små pannekaker laget på bokhvetemel og gjær. De kan toppes med alt fra røkelaks til godt kjøtt. I dette tilfellet bruker vi norsk sikkaviar, en herlig saltsmak som passer godt med blinis.
Slik gjør du:
1
Varm melken til 37 grader og rør inn gjær.
2
Bland sammen mel og gjær og rør godt. La stå i 45 minutter med plast over.
3
Skill eggeplommen fra hviten og stivpisk eggehviten.
4
Smelt og avkjøl smør og rør sammen med eggeplommen.
5
Rør eggeplommen og smøret inn i røren og vend inn eggehviten.
6
Ha smør i en stekepanne og stek de små pannekakene på middels varme.
7
Server med pisket seterrømme, finhakket rødløk og topp med sikkaviar og dill.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 ts Tørrgjær
3 dl Helmelk
3 dl Bokhvetemel
1 dl Hvetemel
2 stk Egg
0.5 ts Salt
50 g Smør
Topping
3 dl Seterrømme
1 stk Rødløk
1 bunt Dill
100 g Sikkaviar
ANNONSE