ANNONSE
Hjemmelagde blinis med sikkaviar
Blinis er små pannekaker laget på bokhvetemel og gjær. De kan toppes med alt fra røkelaks til godt kjøtt. I dette tilfellet bruker vi norsk sikkaviar, en herlig saltsmak som passer godt med blinis.
Slik gjør du:
Varm melken til 37 grader og rør inn gjær.
Bland sammen mel og gjær og rør godt. La stå i 45 minutter med plast over.
Skill eggeplommen fra hviten og stivpisk eggehviten.
Smelt og avkjøl smør og rør sammen med eggeplommen.
Rør eggeplommen og smøret inn i røren og vend inn eggehviten.
Ha smør i en stekepanne og stek de små pannekakene på middels varme.
Server med pisket seterrømme, finhakket rødløk og topp med sikkaviar og dill.
Ingredienser
Dette trenger du:
Topping
Hjemmelaget blinis med kaviar:
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.