ANNONSE
Focaccia med tomat
90 minutter
Lunch
Italiensk
Hvis du er fysen på hjemmebakst men har dårlig tid er focaccia det perfekte alternativ. Det tar kort tid, er enkelt og smaker skikkelig digg. Her har jeg toppet den med ulike typer tomat og du kan egentlig toppe med hva som helst, test selv!
Slik gjør du:
1
Ha mel, gjær, salt, lunkent vann og olivenolje i en miksmaster. Elt i 10-15 minutter på middels hastighet.
2
La deigen heve til dobbel størrelse.
3
Ha deigen over i en middels stor langpanne smurt med olivenolje.
4
Etterhev deigen i 30 minutter.
5
Kutt tomatene i skiver og legg dem på deigen. Dryss over hvitløk, olivenolje og salt.
6
Stek focacciaen midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kg Tipo 00 hvetemel
1 pose Tørrgjær
1 ss Salt
6 dl Lunkent vann
1 dl Olivenolje
Topping
Tomater
Olivenolje
4 fedd Hvitløk
Flaksalt
Se også denne oppskriften på eggerøre:
ANNONSE