HelloFresh test: Matkassen som gir deg rask hverdagsmat

ANNONSØRINNHOLD

– Wow, det er som å komme inn på en restaurant! Dette sparer vi over 3 timer i uken på. 

Hello Fresh, Biff, Test hello fresh

Etter å ha ha testet matkassen fra HelloFresh er dommen soleklar: Vi har fått mer tid i hverdagen til å gjøre det vi virkelig vil – og vi sparer penger.

Skrevet av Anne Marte Moe.

De to siste årene har vi lest og hørt mye om HelloFresh. Det er mange som sverger til disse matkassene og vi har forstått at konseptet fungerer godt for småbarnsfamilier og par med en hektisk hverdag. I tillegg skal mengden grønnsaker være stort, så her er det muligheter for å bli enda sunnere, hvis det er viktig for deg. Men, sparer vi tid på dette?

Nå kan du spare opptil 1149 kroner på de fire første matkassene.

artikkelen fortsetter etter annonsen

hellofresh

Bakgrunn: HelloFresh finnes i 16 forskjellige land, og kom til Norge sommeren 2020. I løpet av det året leverte selskapet over 600 millioner måltider og nådde nærmere 5,3 millioner aktive kunder.

Konseptet er en næringsrik matkasse med ferske råvarer levert på døren. Hver oppskrift inneholder enkle trinn-for-trinn oppskrifter og alle ingrediensene kommer i perfekte porsjoner, noe som kan gjøre matlagingen lettere, samtidig som det reduserer matsvinn. Alle oppskriftsarkene er merket med en farge, slik at du lett kan finne igjen den tilsvarende posen med ingredienser til dagens middag. Du kan enkelt velge ukesmeny via nettleseren eller appen, og hver uke bestemmer du selv hvilke retter du ønsker – kjøtt, vegetar, fisk, familievennlig, kalorismart eller raskt og enkelt.

Bestill din første matkasse her.

test av matkasse, enkel hverdagsmat

Testpanelet: 👪

Mor (36) og far (48). Vi har bonusbarn annenhver uke, og ellers kun en 3-åring i hus som noen dager spiser vår middag og andre ganger blir det tilpasset mat. Så for oss to voksne (som er over snittet opptatt av god mat og høy kvalitet på råvarene) er det viktig med spennende middag – og at vi kan spare tid. De ukene vi er kun ett barn i hus bruker vi gjerne tiden til å trene, være med venner, se TV-serier – så kan vi spise godt OG få tid til egentid er det gull verdt.

Selv om en av oss er mer glad i å stå på kjøkkenet enn den andre, setter vi begge stor pris på god mat, med inspirerende smaker. I helgene setter vi gjerne av litt ekstra tid til biffmiddagen, men i hverdagen ønsker vi helst å slippe å tenke på middagsplanlegging. Den siste tiden har vi droppet ukeshandlingen, og dermed brukt mye unødvendig tid på planlegging, samt daglige besøk på butikken.

Her var vi motiverte for å teste noe nytt, spesielt fordi kolleger har skrytt mye av HelloFresh.

matkasse test, hellofresh

Bare les her: Dette sparer vi penger på – og det er utrolig godt.

Bestill din første matkasse her.

Så da testet vi.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Vår HelloFreshdom 🔍

Etter å ha registert oss i appen til HelloFresh og valgt middagene vi ønsket, ble kassen levert i tidsrommet de lovte. Alt er veldig oversiktlig – fine og enkle oppskrifter å følge, samt at alt kommer pakket i papirposer.

Vi valgte fire middager for to personer i kategorien 20-30 minutter, og 30-40 minutter, og gikk for Asiatiske tacos, ovnsbakt gnocchi, middelhavs-inspirert köfte, burger og spansk sei. Fordi vi har airfryer i hus, tok middagene faktisk kortere tid enn angitt. Har du ikke har det, vil jeg tro det stemmer sånn noenlunde.

Vi gikk for middager med fisk, kjøtt og vegetar. Mannen var først skeptisk til sistnevnte – kan en middag uten kjøtt smake noe da? Å, joda, det kan det!

Annonselenke: Bestill din første matkasse her.

hellofresh, test, matkasse

Vi synes middagene vi fikk var inspirerende, de smaker godt og ga oss en følelse av at vi satt på restaurant. For oss er det viktig i hverdagen! Fordi råvarene er av god kvalitet, er det gøy å lage maten. Og – det er middager vi aldri hadde klart å tenke ut på egen hånd.

Vi har allerede bestilt ny matkasse, og har allerede merket at vi bruker mindre tid på nærbutikken. Det var ikke mer som skulle til.

Er du ferdig med middagen allerede?

Sparer tid

Fordi middagene var raske å lage, fikk vi plutselig mer tid til våre hobbyer – og ikke minst oss to. Før kunne vi bruke cirka 30 minutter på planlegging, en-to timer på handling og 10-15 minutter ekstra hver dag på middagen. En del av hverdagsstresset er borte, og vi krangler ikke lenger om hva vi skal spise.

Annonselenke: Bestill din første matkasse her.

hellofresh, test, test av matkasse, matkasse, enkel mat

Vi mener:

⏱ Middagene tar stort sett like lang tid som oppskriftene sier. Vi har i tillegg brukt airfryer, som bidro til at vi enkelte dager ble ferdig før tiden.

😋Middagene er inspirerende, enkle og smakene helt nydelige.

💰 Vi gledet oss til å se om det ble igjen noen rester fra middagen. Det ble det altså ikke (maten smakte jo så godt). Tidligere har vi kastet mye restemat fra middagene våre, så ved å få nøye tilpassede ingredienser, sparer vi altså penger. Småkjøp i løpet av uka har vi også droppet.

🍅Høy kvalitet på råvarer.

🏋️ Vi har fått mer tid til våre hobbyer.

🙌 Stort nok utvalg av ulike oppskrifter du kan velge mellom. 

Annonselenke: Bestill din første matkasse her.