ANNONSE
Ytrefilet av hjort med pastinakkpuré og akevittsaus
Hjort er helt vilt godt, og denne akevittsausen topper det på en måte du trolig aldri har smakt før.
Slik gjør du:
Kutt ytrefileten i porsjonsstykker. Stek i smør på høy varme i 3-4 minutter på hver side til ønsket stekegrad er oppnådd.
Skrell og kutt pastinakk i biter, kok al dente i vann. Sil av vannet og hell i kremfløten. La fløten redusere og karamellisere seg under omrøring.
Ha i smør og rømme og kjør til en glatt puré.
Stek gulrøttene i samme panne som kjøttet med litt vann, smør og honning.
Ha akevitten i en kjele og kok vekk alkoholen. Hell i viltkraft og reduser til halv mengde.
Smak til med honning, salt og pepper og juster eventuelt tykkelsen med litt maisenna.
Ingredienser
Dette trenger du:
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.