ANNONSE

Pinnekjøtt med kålrabistappe

180 minutter
Middag
Tradisjonell

Pinnekjøtt er det jeg alltid spiser på julaften og for meg er pinnekjøttet min viktigste juletradisjon. Jeg liker å servere pinnekjøttet dampet, sammen med en fyldig kålrabistappe med masse smør, fløte og gulrot.

Du bestemmer selv om du vil bruke røkt eller urøkt kjøtt. Personlig liker jeg å kombinere og servere halvt om halvt med røkt og urøkt, da får alle noe de liker. Som tilbehør er poteten en selvfølge, men det kan også bestå av for eksempel rosenkål, gulrot, rotgrønnsaker. Beregn 400-500 gram kjøtt per gjest.

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat
Simen Vatne Nettavisens Matekspert

Husk 30/3 regelen; Vann ut kjøttet i 30 timer uten å bytte vann, damp i 3 timer.

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

2 kg Pinnekjøtt

Kålrabistappe

1.5 kg Kålrot
4 stk Gulrot
4 stk Mandelpotet
100 g Smør
1 dl Fløte
2 ts Salt
0.5 ts Pepper

ANNONSE


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.