ANNONSE
Verdens saftigste eplekake
60 minutter
Dessert
Tradisjonell
Slik gjør du:
1
Skrell eplene og fjern kjernen. Ha dem over i en bolle og dryss over sukker og kanel, vend godt inn og la stå.
2
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, tilsett egg – ett om gangen, og pisk godt.
3
Sikt i mel og bakepulver og vend inn i røren.
4
Dekk en rund kakeform på 24 cm med bakepapir og smør kantene.
5
Ha halvparten av røra i formen, ha i halvparten av eplene, og gjenta dette en gang til med resten.
6
Dryss over perlesukker og stek midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du
4 stk Eple
6 ss Sukker
3 ss Kanel
Kakebunnen
200 g Smør
200 g Sukker
4 stk Egg
170 g Hvetemel
1 ts Bakepulver
2 ss Perlesukker
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.