ANNONSE
Lammestek med nepe og reddik
Lammestek er enkelt å lage og smaker utrolig godt, særlig på kalde og mørke kvelder. Her har jeg servert den sammen med smørdampede neper og reddiker, og litt perlepotet ved siden av. Lag gjerne en god lammesaus på stekesjyen!
Slik gjør du:
Gni lammesteken inn med olivenolje og dryss over lammekrydder. Brun den lett på alle sider i en stekepanne og legg den over i en ildfast form.
Sett ovnen på 125 grader og stek lammesteken midt i ovnen i cirka 2 timer til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile et kvarter før du kutter det.
Skrell nepene og skyll dem. Kutt stilken av nepene og reddikene men la litt være igjen. Del i båter.
Smelt smør i en panne og hell over vann, kok opp og ha i grønnsakene. Damp under lokk i cirka 5 minutter til de er møre. Sil av vannet.
Server sammen med perlepotet og lag en god lammesaus av sjyen.
Oppskrift av: Simen Vatne, Nettavisens Matekspert
Ingredienser
Dette trenger du
Tilbehør
Les også denne oppskriften på lammesaus:
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.