ANNONSE
Norsk asparges med urtesmørsaus
Norsk asparges er noe av det beste jeg vet! Den har en mild og god smak og sprø konsistens, servert sammen med en smørsaus på hjemmelaget urtesmør er dette en himmelsk forrett.
Får du ikke tak i norsk asparges kan du fint bruke vanlig grønn asparges, da kan det være lurt å skrelle den fra midten og ned.
Slik gjør du:
La smøret stå på kjøkkenbenken til det er mykt.
Ha alle ingrediensene til urtesmøret over i en foodprosessor og kjør maskinen i 1 minutt på høy hastighet.
Reduser fløten til halv mengde og skru ned varmen, ha i urtesmøret litt etter litt mens du visper kraftig.
Kutt bunnen av aspargesen, ca 2-3 cm. Ha litt smør og eple og granskuddgele i en grillpanne, stek i 2-3 minutter og avslutt med litt sitronsaft.
Server aspargesen med urtesmørsausen, litt flaksalt og noen dråper sitronsaft.
Ingredienser
Dette trenger du:
Urtesmørsaus
Se også denne oppskriften på urtesmør:
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.